2020-08-06 10:17:59• hírek • Bede Emőke

Az elmúlt 24 órában hét fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak Szatmár megyében

Szatmár megyében az elmúlt 24 órában további hét koronavírus-fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak az orvosok, így számuk mostanra elérte a 89-et – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

A legutóbbi, szerda déli tájékoztatás szerint megyénkben a betegség megjelenése óta mindösszesen 112 fertőzöttet szűrtek ki a tesztek. E személyek közül 89-en már legyőzték a kórokozót, a Covid-19 vagy annak komplikáció miatt elhunytak száma továbbra is 8. A szatmári Covid-19 laboratóriumban 9831 személy biológiai mintáit felhasználva ez idáig 19 943 darab tesztet futtattak le. Megyénkben jelenleg 147-en állnak otthoni elkülönítés alatt – tudtuk meg.

 

Mi a helyzet a szomszédos megyékben?

Máramarosban a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált személyek száma az augusztus 5-i adatok immár elérte az 522-t, kik közül 314 főt az orvosok mostanra gyógyultnak minősítettek, az betegség által okozott vagy azzal összefüggésbe hozható halálesetek száma pedig 28. Máramaros megyében jelenleg nem kevesebb mint 566 fő van lakhelyi elkülönítésben.


Szilágy megyében némileg jobb a helyzet, a legutóbbi tudósítás szerint a betegség első felbukkanása óta 202 fertőzöttet sikerült azonosítani, kik közül 147-en már meggyógyultak, így hazatérhettek, 38-an még mindig kórházban vannak, az elhunytak száma pedig 17. E megyében jelenleg 308 fő tölti lakhelyén a kéthetes kényszerpihenőt.


Szomszédaink közül Bihar megyében a legaggasztóbb a helyzet. A koronavírus-fertőzöttként azonosított személyek száma a szerdai tájékoztatás szerint 1106 volt, de szerencsére közülük már 696-ot kórokozómentesnek nyilvánítottak az orvosok. További 252 fő jelenleg is kórházban van, 30-an azonban életüket vesztették.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: